Zöldhulladék

Kaposvári zöldhulladék-gyűjtés

Tisztelt kaposvári lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket a 2017. évi zöldhulladék elszállításáról.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv alapján:
„Zöldhulladék gyűjtését a közszolgáltatási területen valamennyi ingatlanhasználó részére biztosítani kell, ahol a vegyes hulladékgyűjtés és szállítás rendelkezésre áll, illetve aki a közszolgáltatás díját megfizeti.”


Kihelyezhető hulladékok: faág, fanyesedék, fűkaszálék, vágott virágok, falevél.
Maximális mennyisége: 1 m3 alkalmanként és ingatlanonként.
Az ágakat összekötve kis (maximum 150 cm hosszú) kötegekbe, a falevelet, virágot és egyéb apró zöldhulladékot ép és zárt zsákban helyezzék az ingatlanok elé.
Kérjük Önöket, hogy a zöldhulladékot a forgalmat nem akadályozó módon a megjelölt napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanjaik elé.

Zöldhulladék egész évben leadható a lakossági hulladékudvarban
(Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ szomszédságában,
a 610-es úton a taszári körforgalom előtt)
nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig

 

KOMPOSZTÁLÁSI KISOKOS

Kép forrása:http://enfo.agt.bme.hu

A családi házas övezetekben keletkező települési szilárd hulladék nagy hányada biológiailag lebomló szerves anyag, mely komposztálással a keletkezés helyén hasznosítható. A szerves hulladék természetbe való visszajuttatásával - egy kis odafigyelés és munka mellett – hasznosul a benne rejlő anyag- és energiatartalom. A házi készítésű komposzt a legjobb, legtermészetesebb humuszforrás, amelynek nagy előnye az, hogy pénzbe se kerül és helyben van, nem kell szállítani. A szerves anyagok érlelésére a kert egyik félreeső, félárnyékos helye a legalkalmasabb. A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által biztosított komposztláda használata egyszerű, a fekete szín elősegíti a nap melegének jobb arányú hasznosítását és gyorsítja a komposztálás folyamatát. A ládába kerülő szerves anyagokat célszerű felaprítani, mert így azok nagyobb felületen érintkeznek a levegővel, a lebomlási folyamat gyorsabb. A korhadási folyamatot meggyorsíthatjuk a komposzt anyag átforgatásával, levegőhöz juttatásával. Fontos a megfelelő nedvességtartalom és a minél többféle alapanyag használata is. A friss, 4-6 hónapos komposzt a talaj felszínén használható fák, cserjék őszi betakarására; az érett 8-12 hónapos komposzt kiváló talajjavító, cserepes növények, veteményesek földjének fontos alapanyaga.

Zöld (bio) hulladékgyűjtés időpontjai:

Zöldhulladék-gyűjtés az alábbi utcákban a megjelölt napon lesz:

 

 

 

 

Régiós zöldhulladék-gyűjtés

Tisztelt Ügyfelünk!

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. képviseletében értesítjük Önöket, hogy Társaságunk 2017. évben a zöldhulladék-gyűjtést házhoz menő rendszer keretein belül valósítja meg a Kaposvár városon kívüli, Társaságunk által ellátott településeken.

Zöldhulladék gyűjtését a közszolgáltatási területen valamennyi ingatlanhasználó részére biztosítjuk, akik Társaságunkkal szerződésben állnak és nem rendelkeznek díjtartozással, minden gyűjtés előtt írésban igényelhetik a szolgáltatást. A következő táblázat alapján várjuk regisztrációjukat:

Kérünk minden kedves Ügyfelünket, hogy regisztrációjukat a megadott határidőn belül küldjék el a zoldhulladek(kukac)khg.hu e-mail címre. A regisztráció kizárólag a fent megjelölt e-mail címen, a következő adatok megadásával, azok határidőn belüli megküldésével érvényes:

   - vevőkód

   - név

   - szolgáltatási hely (település, utca, házszám)

Felhívjuk figyelmüket, hogy minden hónapban külön kell igényelni a szolgáltatást, csak az éppen aktuális gyűjtésre (2 alkalom/hónap) vonatkozóan tudjuk feldolgozni a bejövő igényeket. Sikeres regisztráció után kollégáink elektronikus úton tájékoztató levelet küldenek Ügyfeleinknek a zöldhulladék-szállítás pontos időpontjáról.

A megjelölt napon zöldhulladék-szállítás keretein belül kizárólag a kertekben, udvarokban, konyhában keletkező növényi szerves hulladékok elszállítása történik.

A zöldhulladékok esetében faágakat, fanyesedéket, fűkaszálékot, vágott virágokat, faleveleket kizárólag ép és zárt zsákban, vagy kötegelve szállítjuk el, melynek maximális mennyisége ingatlanonként 1 darab, maximum 120 literes hulladékgyűjtő zsák, vagy maximum 150 cm-es ágak kisebb kötege.

Kérjük Önöket, hogy a zöldhulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt nap reggel 6 óráig helyezzék ki ingatlanjaik elé, a hulladékgyűjtő járat útvonalába.

A gyűjtés költségét Társaságunk állja.

Kaposvári Hulladékgazdálkodási N. Kft.

Cím: 7400 Kaposvár, Áchim A. u. 2. | Tel.: 82/527-050

© 2017 Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva.