Zöldhulladék

Kaposvári zöldhulladék-gyűjtés

Tisztelt Kaposvári Lakosok!


A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kiadványát tartják kezükben, amelyben a 2018. évi zöldhulladék szállításról adunk tájékoztatást.
Kihelyezhető hulladékok: faág, fanyesedék, fűkaszálék, vágott virágok, falevél.
Az ágakat összekötve kis (maximum 150 cm hosszú) kötegekbe, a falevelet, virágot és egyéb apró zöldhulladékot ép és zárt zsákban helyezzék az ingatlanok elé, a hulladékgyűjtő járat útvonalába, az úttest szélére, a forgalmat nem akadályozó módon, úgy hogy a begyűjtés akadályba ne ütközzön.
A fent írt módtól eltérően vagy bármilyen más hulladékkal (kommunális, szelektív stb.) szennyezett zöldhulladékot a szolgáltató nem szállítja el.
Kérjük Önöket, hogy városunk rendezett utcaképéhez Önök is járuljanak hozzá oly módon, hogy a zöldhulladékot, a forgalmat nem akadályozó módon, a szállítási nap előtti napon 17:00 órától, legkésőbb a megjelölt napon reggel 5:00 óráig szíveskednek kihelyezni az ingatlanjaik elé a hulladékgyűjtő járat útvonalába, az úttest szélére, úgy hogy a begyűjtés akadályba ne ütközzön.
Együttműködésüket ezúton is köszönjük!
A meghatározott időszakon kívül közterületre kihelyezett zöldhulladék engedély nélküli közterület használatnak minősül, szabálysértési eljárást vonhat maga után.

 

Zöldhulladék egész évben leadható a lakossági hulladékudvarban
(Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ mellett,
a 610-es úton a taszári körforgalom előtt)
nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig

 

KOMPOSZTÁLÁSI KISOKOS

Kép forrása:http://enfo.agt.bme.hu

A családi házas övezetekben keletkező települési szilárd hulladék nagy hányada biológiailag lebomló szerves anyag, mely komposztálással a keletkezés helyén hasznosítható. A szerves hulladék természetbe való visszajuttatásával - egy kis odafigyelés és munka mellett – hasznosul a benne rejlő anyag- és energiatartalom. A házi készítésű komposzt a legjobb, legtermészetesebb humuszforrás, amelynek nagy előnye az, hogy pénzbe se kerül és helyben van, nem kell szállítani. A szerves anyagok érlelésére a kert egyik félreeső, félárnyékos helye a legalkalmasabb. A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által biztosított komposztláda használata egyszerű, a fekete szín elősegíti a nap melegének jobb arányú hasznosítását és gyorsítja a komposztálás folyamatát. A ládába kerülő szerves anyagokat célszerű felaprítani, mert így azok nagyobb felületen érintkeznek a levegővel, a lebomlási folyamat gyorsabb. A korhadási folyamatot meggyorsíthatjuk a komposzt anyag átforgatásával, levegőhöz juttatásával. Fontos a megfelelő nedvességtartalom és a minél többféle alapanyag használata is. A friss, 4-6 hónapos komposzt a talaj felszínén használható fák, cserjék őszi betakarására; az érett 8-12 hónapos komposzt kiváló talajjavító, cserepes növények, veteményesek földjének fontos alapanyaga.

 

Zöldhulladék-gyűjtés az alábbi utcákban az alábbi napon lesz:

Kaposvár_hétfő_utcalista_időpontok.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Régiós zöldhulladék-gyűjtés

Tisztelt Ügyfeleink!

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. képviseletében értesítjük Önöket, hogy Társaságunk 2018. évben az előző évhez hasonlóan a zöldhulladék-gyűjtést házhoz menő rendszer keretein belül valósítja meg Társaságunk által ellátott településeken.

Továbbá felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Társaságunk további komposztládákat tud díjmentesen biztosítani az igénylők részére, mellyel saját felhasználásra értékes komposzt készíthető. Ezzel a megoldással együtt tehermentesíthetjük környezetünket.

Ezen felül a zöldhulladék gyűjtését a közszolgáltatási területen valamennyi ingatlanhasználó részére biztosítjuk. Regisztrációjukat írásban tehetik meg, többek közöttaz Önkormányzatnál elhelyezett formanyomtatványon is. A következő táblázat alapján várjuk regisztrációjukat:

Kérünk minden kedves Ügyfelünket, hogy regisztrációjukat a megadott határidőn belül küldjék el a zoldhulladek(kukac)khg.hu e-mail címre vagy a 7400 Kaposvár, Pf.:136. postai címre. A regisztráció kizárólag a fent megjelölt módokon, a következő adatok megadásával, azok határidőn belüli megküldésével érvényes:

  • név
  • cím (település, utca, házszám)

Felhívjuk figyelmüket, hogy egész évre kérhetik a zöldhulladék-szállítást. Az igénylés során kérjük megjelölni mely hónapokra (2 alkalom/hónap) vonatkozóan szeretnék a szolgáltatásunkat igénybe venni. Sikeres regisztráció után kollégáink elektronikus vagy postai úton tájékoztató levelet küldenek Ügyfeleinknek a zöldhulladék-szállítás pontos időpontjáról.

A megjelölt napon zöldhulladék-szállítás keretein belül kizárólag a kertekben, udvarokban, konyhában keletkező növényi szerves hulladékok elszállítása történik.

A zöldhulladékok esetében faágakat, fanyesedéket, fűkaszálékot, vágott virágokat, faleveleket kizárólag ép és zárt zsákban, vagy kötegelve szállítjuk el.

Kérjük Önöket, hogy a zöldhulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt nap reggel 6:00 óráig helyezzék ki ingatlanjaik elé, a hulladékgyűjtő járat útvonalába, az úttest szélére, a forgalmat nem akadályozó módon, úgy hogy a begyűjtés akadályba ne ütközzön. A gyűjtés költségét Társaságunk állja.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a zöldhulladék egész évben térítésmentesen leadható a lakosság részéről a lakossági hulladékudvarokban, mely a közszolgáltatás területén jelenleg három helyen üzemel:

- Kaposvári Hulladékudvar a 610-es út mellett, a taszári körforgalom és az új Hulladékkezelő Központ szomszédságában

  Nyitvatartási idő: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig

- Hőgyészi Hulladékudvar a 63127. számú Kalaznó felé vezető út mellett

  Nyitvatartási idő: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig

- Nagybajomi Hulladékudvar a 6619-es számú Kutas felé vezető út mellett

  Nyitvatartási idő: szerda: 8-tól 19 óráig, péntek: 8-tól 13 óráig hétfő, szombat: 8-tól 12 óráig

Lehetőségük van továbbá az ingatlanhasználóknak térítés ellenében a Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központot igénybe venni, ahol 6 600 Ft+ÁFA/tonna egységáron a zöldhulladék átvételre kerül.

 

Kaposvári Hulladékgazdálkodási N. Kft.

Cím: 7400 Kaposvár, Áchim A. u. 2. | Tel.: 82/527-050

© 2018 Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva.