Zöldhulladék

Kaposvári zöldhulladék-gyűjtés

Tisztelt kaposvári lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket a 2017. évi zöldhulladék elszállításáról.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv alapján:
„Zöldhulladék gyűjtését a közszolgáltatási területen valamennyi ingatlanhasználó részére biztosítani kell, ahol a vegyes hulladékgyűjtés és szállítás rendelkezésre áll, illetve aki a közszolgáltatás díját megfizeti.”


Kihelyezhető hulladékok: faág, fanyesedék, fűkaszálék, vágott virágok, falevél.
Maximális mennyisége: 1 m3 alkalmanként és ingatlanonként.
Az ágakat összekötve kis (maximum 150 cm hosszú) kötegekbe, a falevelet, virágot és egyéb apró zöldhulladékot ép és zárt zsákban helyezzék az ingatlanok elé.
Kérjük Önöket, hogy a zöldhulladékot a forgalmat nem akadályozó módon a megjelölt napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanjaik elé.

Zöldhulladék egész évben leadható a lakossági hulladékudvarban
(Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ szomszédságában,
a 610-es úton a taszári körforgalom előtt)
nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig

 

KOMPOSZTÁLÁSI KISOKOS

Kép forrása:http://enfo.agt.bme.hu

A családi házas övezetekben keletkező települési szilárd hulladék nagy hányada biológiailag lebomló szerves anyag, mely komposztálással a keletkezés helyén hasznosítható. A szerves hulladék természetbe való visszajuttatásával - egy kis odafigyelés és munka mellett – hasznosul a benne rejlő anyag- és energiatartalom. A házi készítésű komposzt a legjobb, legtermészetesebb humuszforrás, amelynek nagy előnye az, hogy pénzbe se kerül és helyben van, nem kell szállítani. A szerves anyagok érlelésére a kert egyik félreeső, félárnyékos helye a legalkalmasabb. A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által biztosított komposztláda használata egyszerű, a fekete szín elősegíti a nap melegének jobb arányú hasznosítását és gyorsítja a komposztálás folyamatát. A ládába kerülő szerves anyagokat célszerű felaprítani, mert így azok nagyobb felületen érintkeznek a levegővel, a lebomlási folyamat gyorsabb. A korhadási folyamatot meggyorsíthatjuk a komposzt anyag átforgatásával, levegőhöz juttatásával. Fontos a megfelelő nedvességtartalom és a minél többféle alapanyag használata is. A friss, 4-6 hónapos komposzt a talaj felszínén használható fák, cserjék őszi betakarására; az érett 8-12 hónapos komposzt kiváló talajjavító, cserepes növények, veteményesek földjének fontos alapanyaga.

Zöld (bio) hulladékgyűjtés időpontjai:

Zöldhulladék-gyűjtés az alábbi utcákban a megjelölt napon lesz:

 

 

 

 

Kaposvári Hulladékgazdálkodási N. Kft.

Cím: 7400 Kaposvár, Áchim A. u. 2. | Tel.: 82/527-050

© 2018 Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva.