Lomtalanítás

Lomtalanítás Kaposvár

Lomtalanítás Régió


 

Tisztelt Kaposváriak!

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. képviseletében a 2017. évi tavaszi lomhulladék szállításról tájékoztatjuk Önöket. Bár a lomtalanításban új rendszert vezetünk be ősztől, a kaposváriak kérésére tavasszal is szervezünk egy gyűjtést, amely külön regisztrációt nem igényel.

Lomhulladék-gyűjtésről (2017. 04. 24-28. között) a mellékelt lista alapján lehet tájékozódni.

Társaságunk felhívja szíves figyelmüket, hogy az érvényes törvényi szabályozás értelmében csak a lakosságtól eredő lomhulladék szállítása minősül közszolgáltatásnak.

A lomtalanítási napokon olyan, a háztartásokban keletkező nagydarabos hulladékok helyezhetők ki, amelyek méretüknél fogva a hulladékgyűjtő edényben nem férnek el.

Lomnak minősül minden a szokásos életvitel során felhalmozódott nagydarabos szilárd hulladék: bútorok, edények, szőnyegek, játék.
A lomtalanítási napokon NE tegyenek ki elektronikai hulladékot, építési hulladékot, zöldhulladékot valamint veszélyes anyagokat (növényvédő szerek, olajos kannák, elemek).


Kérjük Önöket, hogy a feleslegessé vált lomot a forgalmat nem akadályozó módon a megjelölt napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanjaik elé.

Lomhulladék egész évben leadható a lakossági hulladékudvarban
(Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ szomszédságában,
a 610-es úton a taszári körforgalom előtt)
nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig

 

Lomhulladék-gyűjtés (2017. 04. 24-28. között) az alábbi utcákban a megjelölt napon lesz:

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Az ingatlanok elől a KHG Nonprofit Kft. járműve összegyűjti a hulladékot maximum 1 m3 mennyiségben. Kérjük, hogy a lomokat kizárólag a fent megjelölt napon reggel 6 óráig helyezzék ki a hulladéktároló edény szokásos helye mellé, a forgalmat nem akadályozva.


A lomtalanítás során, az ingatlanokon keletkező olyan nagyméretű, szilárd hulladékok kerülnek elszállításra, amelyek a rendszeres elszállítások alkalmával nem férnek el a rendszeresített gyűjtőedényben. Ezek pl. kidobásra szánt háztartási berendezések, feleslegessé vált bútorok, konyhai, fürdőszobai szerelvények, nagy dobozok, szőnyegek, karnisok, függönyök, stb.


Kérjük, hogy a lomtalanítási napon ne helyezzenek ki: elektronikai berendezéseket, vegyszereket, festékeket, savakat-lúgokat valamint ezek kiürült göngyölegét, építési törmeléket, zöldhulladékot, kommunális- és szelektív hulladékot, gumiabroncsot illetve egyéb veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékokat (pl. gyógyszer, akkumulátor, gumiköpeny, üres olajos kanna, stb).


A begyűjtőjárat adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során a nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállíttatása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.


Lomhulladék egész évben leadható a lakossági hulladékudvarokban:
1. Kaposvári Hulladékudvar a Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ szomszédságában, a 610-es úton a taszári körforgalom előtt.
Nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig.
2. Nagybajomi Hulladékudvar a 6619-es számú Kutas felé vezető út mellett.
Nyitvatartása: szerda: 8-tól 19 óráig, péntek: 8-tól 13 óráig, szombat: 8-tól 12 óráig.
3. Hőgyészi Hulladékudvar a 63127. számú Kalaznó felé vezető út mellett.
Nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig.

 

Kaposvári Hulladékgazdálkodási N. Kft.

Cím: 7400 Kaposvár, Áchim A. u. 2. | Tel.: 82/527-050

© 2018 Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva.