• Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
  • Cím: 7400 Kaposvár, Áchim A. u. 2.
  • Konténer rendelés: 70/709-3572
  • Telefon: 82/310-000
  • E-mail: ugyfelszolgalat(kukac)khg.hu

Hírek » Zöldhulladék-gyűjtés

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Társaságunk a kertekben, udvarokban, konyhában keletkező növényi szerves hulladékok elszállítására biztosít lehetőséget, házhoz menő rendszer keretein belül. A növényi eredetű hulladékok a kommunális hulladékoktól elkülönítve történő gyűjtésének célja a természetes anyag hasznosítása, valamint a lerakó terhelésének csökkentése. Zöldhulladék-gyűjtési naptárunkat megtekinthetik itt.

A zöldhulladékok esetében faágakat, fanyesedéket, fűkaszálékot, vágott virágokat, faleveleket kizárólag ép és zárt zsákban, vagy kötegelve szállítjuk el, melynek maximális mennyisége ingatlanonként 1 darab, maximum 120 literes hulladékgyűjtő zsák, vagy maximum 150 cm-es ágak kisebb kötege.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy a zöldhulladék egész évben térítésmentesen leadható a lakossági hulladékudvarban és a Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központban. A megadott létesítmények a 610-es úton a taszári körforgalom előtt, egymás szomszédságában találhatóak.

A háztartási hulladék mennyiségének csökkentéséhez az egyik legeredményesebb módszer a komposztálás. A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás - követve az uniós és a hazai irányelveket - célul tűzte ki, hogy csökkenti a hulladéklerakóra kerülő szerves anyag mennyiségét. Ezen törekvés megvalósítása érdeképen a lakosság számára ingyenesen biztosított komposztáló edényzetet.

A komposztálásról szóló tájékoztató

Vissza a hírekhez

Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Cím: 7400 Kaposvár, Áchim A. u. 2. | Tel.: 82/310-000

© 2020 Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva.